Gaan likes op Facebook nu echt verdwijnen?

Facebook is officieel begonnen met het verbergen van likes, reacties en videoweergaven onder Facebook berichten. Australië is per vandaag (27 september 2019) het eerste land waar Facebook dit uittest.


Je kunt nog steeds het totaal aantal likes, reacties en weergaven zien van je eigen berichten, maar deze aantallen zullen voor andere gebruikers van Facebook verborgen zijn. Reacties zullen nog wel zichtbaar zijn voor anderen. Dus technisch gezien zou iedereen die daar behoefte aan heeft de lijst met reacties kunnen bekijken en het aantal reacties optellen.


Het doel van Facebook is om mensen zich comfortabeler en zorgeloos te laten voelen in het uiten van zichzelf en niet het streven te hebben naar meer likes en reacties om zichzelf beter te voelen.


De test is voorlopig nog echt een test. Facebook kijkt eerst naar de feedback en beslist dan of deze verandering een positieve invloed heeft op de ervaring van hun gebruikers.


Als dit inderdaad het geval is en het aantal Facebook gebruikers is niet afgenomen, zou de test zich kunnen uitbreiden naar meerdere landen of zelfs wereldwijd ingezet kunnen worden. Voor zover we weten zijn hier nog geen concrete plannen voor.


Instagram (het dochterbedrijf van Facebook) doet momenteel in Canada, Ierland, Italië, Japan, Brazilië, Australië en Nieuw-Zeeland al een proef met het verbergen van likes op Instagram berichten van gebruikers.


Wat vinden jullie? Is het een goed idee dat Facebook getallen die een negatieve invloed kunnen hebben op hoe iemand zich voelt gaat verbergen, of is het onnodig?

5 keer bekeken0 reacties

© 2020 door Tellie.nl 

Volg ons op Social Media

KVK-nummer 61545759

btw-id nummer NL001523485B46

Bank NL46 RABO 0191 9891 93

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon