Grote layout verandering Facebook

Bijgewerkt: sep 30

De nieuwste update van Facebook in augustus heeft veel verandering aan Facebook gebracht. Facebook heeft de lay-out van hun website/app helemaal veranderd. Facebook heeft al eerder dit jaar laten weten dat ze wat aan de lay-out willen gaan doen. De meningen over de nieuwe Facebook lay-out zijn erg afwijkend. In deze blog laat ik zien wat de diverse veranderingen zijn

Wat zijn de veranderingen aan de Facebookprofiel Lay-out?

Facebook heeft de persoonlijke veranderingen aan je profiel minder inzicht gebracht. Facebook wilt het wat overzichtelijker maken door grote knoppen te gebruiken voor de opties: "info", "vrienden", "tijdlijn", "foto’s" en "archief".Facebook heeft nu ook een optie "Weergeven als bezoeker" toegevoegd. Deze optie staat in een grote knop bij jouw profielbeheer. De blauwe balk boven in je scherm hebben ze wit gemaakt, ook staat het logo van Facebook meer naar links.


Facebook Feed veranderingen

Facebook heeft de vormgeving van de Facebook feed helemaal aangepast. Ze hebben sommige knoppen aangepast om de feed zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Facebook heeft van sommige knoppen snelkoppelingen gemaakt, waardoor het er een stuk rustiger uit komt te zien. Ook hebben ze van de opties "startpagina", "watch", "marketplace" en "groepen en gamen" grote duidelijk knoppen van gemaakt.

Het Facebook logo wat links boven in de pagina staat is ook aangepast.

Facebook Watch na de update

Facebook Watch is met de nieuwe lay-out update niet veel verander. De icoontjes en knoppen aan de linker kant van de pagina zijn alleen veranderd. Facebook heeft geprobeerd het zo overzichtelijk mogelijk te maken.Wat is er veranderd aan Marketplace?

Onder het kopje “Categorieën” is het uiterlijk helemaal aangepast, de icoontjes en de tekst is veranderd. Bij de nieuwe versie zijn er meer categorieën toegevoegd. De “Zoeken op Marketplace” balk is ook verplaats van boven in het midden naar links boven. Onder de knop “Zoeken op Marketplace” is er een nieuwe knop “In alle categorieën zoeken” toegevoegd.


Facebook Groepen veranderingen

Facebook heeft de pagina Facebookgroepen aangepast in hun feed. Op de oude Facebook lay-out moest je specifiek op een groep klikken om hun recente berichten te bekijken. Bij de nieuwe lay-out zie je op de home pagina na al recente berichten die jouw gevolgde groepen hebben gedeeld.


Bij de oude versie van Facebookgroepen zie je gelijk kopjes staan “Groepen van vrienden”, “Categorieën”, “Populair bij jou in de buurt” en “Meer suggesties” bij de nieuwe versie moet je eerst op de knop “Ontdekken” klikken waar je de oude versie van groepen pagina voor een deel terug ziet.
Is Facebook games veel veranderd?

De verschillen bij Facebook Games zijn erg groot vergeleken met de oude versie van Facebook. Het valt op dat Facebook veel heeft veranderd aan de feed. Daarnaast heeft Facebook een nieuwe knop “Games spelen” met daar onder de kopjes “Toernooien” en “Game-activiteiten” toegevoegd.


20 keer bekeken

© 2019 door Tellie.nl 

Volg ons op Social Media

KVK-nummer 61545759

btw-id nummer NL001523485B46

Bank NL46 RABO 0191 9891 93

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon