• Marinda Beute

Instagram test verbergen van aantal likes in alle landen

Bijgewerkt: 27 nov 2019

Instagram breidt een test uit waarmee het aantal likes bij een foto niet langer zichtbaar is. De test liep al in enkele landen, maar nu zien ook gebruikers in Nederland mogelijk geen likes meer.


Het verbergen van het aantal likes is volgens Instagram beter voor het welzijn van gebruikers van de app. Zo denkt het bedrijf dat gebruikers berichten niet meer liken om de populariteit. In plaats daarvan hoopt het bedrijf dat gebruikers berichten gaan liken om hun inhoud.


Ook zou het gebruikers minder onzeker maken over de keuze om een foto of video wel of niet te delen. Dit komt omdat het aantal likes niet meer voor iedereen zichtbaar is en dus niet vergeleken kan worden met het aantal likes van andere gebruikers.


Voor gebruikers van de app zijn like-aantallen op hun eigen berichten nog wel zichtbaar. Ook blijft openbaar zichtbaar wie je foto of video leuk vonden. Als je al van iemand anders wil weten hoeveel likes een foto heeft gekregen, moet je ze handmatig tellen in de lijst van gebruikers die de foto hebben leuk gevonden.De test geldt voor een klein deel van de Instagram-gebruikers. Het grootste gedeelte zal nog wel likes zien. Instagram zal na de test bepalen of het de verandering doorzet.

4 keer bekeken

© 2019 door Tellie.nl 

Volg ons op Social Media

KVK-nummer 61545759

btw-id nummer NL001523485B46

Bank NL46 RABO 0191 9891 93

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon